четвъртък, 21 април 2011 г.

Заплати на топ мениджърите и митът за възнагражденията на банкерите

Вероятно си мислите, че банкерите са сред най-добре платените топ мениджъри. Проучване на Forbes, резултатите от което публикуваме във втория брой на българското му издание показва, че това е мит.

Сред 500-те най-големи компании в САЩ най-добре платеният отрасъл е телекомуникационният. Средното годишно възнаграждение на главните изпълнителни директори на най-големите компании в отрасъла е 17.2 млн. долара. Малко по-ниски са заплатите в сектора на лекарствата и биотехнологиите - 17 млн. долара. Банкерите са на... предпоследно място с 4.4 млн. лв. и изпреварват само хранителния сектор, където главните изпълнителни директори получават средно 2.5 млн. долара годишно.

Във втория брой на българския Forbes, който излиза днес, можете да прочетете още много интесни факти за възнагражденията на топ мениджърите, включително сравнение на заплатите в САЩ и Европа, топ 10 на най-ефективните шефове, топ 5 на най-скъпо платените, както и петте най-неизгодни шефове.

1 коментар:

  1. Вероятно не му е тук мястото, но дали има длъжност "One day Purchasing manager" т.е. "Наемен мениджър продажби" и каква би била заплатата му?

    ОтговорИзтриване