вторник, 7 юни 2011 г.

Първа цигулка

В новия си брой Forbes представи Васко Василев - любимец на Людмила Живкова, виртуозен музикант и концерт-майстор на Кралската опера в Лондон. Докато си говорехме за бизнес нюха му, изскочи и една супер интересна история (всъщност излязоха купища интересни истории; за да ги прочетете просто скочете да си купите броя). 
Та, оказа се, че Василев е инвестирал 300 хиляди долара в цигулката си. Други български цигулари, "щастливци" по неговите думи, са получили две цигулки - "Страдивариус" и "Гуарнери" (моментна стойност - 7 до 10 млн. долара всяка), които държавата купува по времето на Людмила Живкова. Виртуозите Минчо Минчев и Стойка Миланова и до днес свирят на тези инструменти, въпреки че според Василев те са нещо като държавна собственост. "Дали не е по-добре тези цигулки да се предоставят за определено време на най-заслужилите млади цигулари на България" попита Василев. Forbes мисли, че въпросът му е напълно логичен.


1 коментар:

  1. това с "виртуозните" цигулки е малко като с виното - дори дългогодишни сомелиери не могат с вързани очи да кажат дори дали виното което опитват е червено или бяло.

    ОтговорИзтриване