петък, 9 декември 2011 г.

Обществото на Forbes вече е факт



Част от финалистите на нашите награди са се обърнали към журналисти от екипа на Forbes с молба да им изпратим моята реч от церемонията по награждаването. Затова реших да я публикувам в блога.
Йордан Матеев
главен редактор на Forbes България

Добър вечер госпожи и господа,

Благодаря ви, че уважихте поканата ни да присъствате на церемонията по връчване на първите Бизнес награди на Forbes България на този празничен за сегашни и бивши студенти ден 8 декември.

През март тази година, когато Forbes стъпи на българския пазар на месечни издания, обявихме, че имаме много по-големи амбиции от това да правим едно качествено бизнес списание. Ние искаме около силния бранд Forbes да градим общество от бизнес личности, които сподят общи ценности и водят страната към благоденствие. Днешното събитие е доказателство, че нашите амбиции не са безпочвени – обществото на Forbes вече е факт. Благодаря на компаниите, които кандидатстваха за нашите награди и по този начин ясно показаха, че са част от бизнес обществото на Forbes и виждат смисъл в това, което правим.

Ние във Forbes възхваляваме предприемаческият дух, защото вярваме, че той е в основата на просперитета. Вярваме също, че животът не е игра с нулев резултат - бизнес успехът може да се постигне честно и успехът на един не води непременно до загуба на друг. Затова чрез нашите награди ние искаме да насърчим предприемаческия дух и прилагането на добри бизнес практики в България.

В сегашните несигурни времена чрез Бизнес наградите на Forbes България ние отправяме две важни послания. Посланието ни към българското общество е да не забравя, че благата се създават не от държавата, а от бизнеса. А посланието ни към бизнеса е - ние виждаме и оценяваме усилията ви да създавате блага. Продължавайте да го правите, за да догоним бързо по качество на живот най-развитите общества. Благодаря на нашите спонсори, които подкрепяйки Бизнес наградите на Forbes подкрепиха и нашите послания.

Ние смятаме, че хора от бизнеса най-точно могат да оценят бизнеса. Затова поверихме оценяването на 170-те кандидатури, които получихме, на независимо жури от бизнес личности. Специално бих искал да им благодаря, че приеха поканата ни да се заемат с тази времеемка и отговорна задача. За да няма съмнения в честността на наградите ние гарантирахме на журито прозрачност на оценките, която позволява на всеки негов член да провери дали класирането е извършено правилно и няма манипулации на резултата.

Благодаря на нашия почетен гост тази вечер министър Трайчо Трайков за това, че уважи нашето събитие. Бих искал да подчертая, че ние го поканихме не само защото е минитър на икономиката и идва от бизнеса, а защото многократно в решаващи за обществото моменти застава на страната на здравия разум, структурните реформи и добрата бизнес среда. Forbes България е политически независим, но подкрепя реформаторите от всички партии.

Накрая бих искал да поздравя финалистите на нашите награди и да им пожелая още много бизнес успехи, които да захранват Forbes България с вдъхновяващи бизнес истории.

Благодаря ви и приятна вечер на всички. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар