понеделник, 20 юни 2011 г.

Неразбраният гений

В своя четвърти брой на българския пазар, Forbes представя Теди Москов, неразбраният гений на театралната режисура.



Дълги години Москов работи по прост модел: прави постановки в Германия и после, по собствените си думи, живее две години със спечелените пари. В Хамбург Москов поставя в театър "Thalia". Директор там тогава е Улрих Куон, който днес води "Deutsches Theater" в Берлин. Forbes помоли Куон за неговото мнение за Москов. Ето какво ни написа той:
"Теди Москов идва от кукления театър. Затова и при него актьорите играят като кукли за възрастни. Тичането, боят, виковете се превръщат в песни и танци. И всичко е символ на нещо. "Психологичният театър" не е достатъчен за Теди, той просто не му е достатъчно фантастичен. Той винаги търси "превода". За този превод цитира всичко: клоунадата, цирка, пантомимата, киното - и, с най-голямо удоволствие - Монти Пайтън. Най-важна обаче е музиката. Всичко трябва да се случва в ритъм и мелодия - независимо дали ще е любовна сцена или смърт. И всичко трябва да е бързо. Защото, или поне на мен така ми се струва, най-лошото нещо за Теди Москов е скуката". 
Как Forbes видя Москов ще прочетете в новия ни брой, който ще е на пазара скоро. (Тези дни ще ви ъпдейтнем за точна дата.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар